Beginnen met Yoga

Je hebt de beslissing gemaakt om te beginnen met yoga, heel goed! Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt voor een goede start. Wat zijn de voordelen van yoga, waarom oefen je eigenlijk? Wat is de beste yogamat? Wat heb je nog meer nodig voor yoga? Ga je online lessen volgen, of in een studio? Welke stijl van yoga kies je? Hier vind je de antwoorden op je vragen! 

Wat heb je nodig voor yoga?

Je hebt niet veel nodig om yoga te beoefenen, maar tegelijkertijd is er een gigantisch aanbod aan yoga kleding, hulpmiddelen, matten, tassen, lifestyle producten.. Hoe maak je hier een goede keuze in? 

Wat betreft yoga kleding, een fijne legging of sportbroek is vaak voldoende. Als je thuis yoga doet is een pyjamabroek ook heel fijn. Wanneer je goed voor de dag wilt komen in de studio, dan is het goed om te investeren in een paar yogabroeken. Aloyoga en Yoga We’ar zijn mijn favoriete merken. 

Inspiratie opdoen: yoga boeken

Misschien lees je je graag eerst helemaal in over yoga. In de blog vind je boeken over de filosofie, de houdingen en meer. Wanneer je direct aan de slag wilt met yoga, kun je het Hatha Yoga Lesseries boek proberen. 

Welke stijl van yoga past bij jou?

Hoe weet je nu welke stijl van yoga het beste bij jou past? Wanneer je net komt kijken in de wereld van yoga kan het aanbod heel overweldigend zijn. In de onderstaande blog staan de grootste yogastromingen voor je op een rijtje met een ‘kieshulp’ om je beslissing wat makkelijker te maken.

Online Yogalessen

Er zijn heel veel voordelen aan thuis yoga oefenen. Geen reistijd, je hoeft je niet leuk aan te kleden, je kunt op je eigen tempo en in de rust van je eigen huis oefenen. En, je creëert op deze manier een discipline die je niet zou hebben als je in een groepsles doet wat de docente zegt. Je oefent op eigen kracht – en dat heeft een uitwerking die verder gaat dan de houdingen alleen.

Er zijn overal online yogalessen te vinden, waaronder die van mij: Oefen de beginnerslessen van mijn YouTube kanaal, of investeer in een hele goede basis met de 12 beginnerslessen van het Asana Program (slechts 5 euro per les!).

Motivatie voor Yoga

Maar op eigen kracht oefenen, dat is zo makkelijk nog niet! Hoe vind je de discipline en motivatie voor yoga en – beter nog – hoe weet je wat je precies kunt oefenen om vooruit te komen? 

Techniek van de houdingen

Wanneer je echt net begint met yoga, ben je natuurlijk vooral bezig of het iets voor je is – en ben je aan het genieten van de eerste positieve effecten. Maar misschien ben je net zoals ik, en wil je na een tijdje alles weten over de yogahoudingen en hun alignment. Dat kan!

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogacompany.nl

socials

© 2020 Lieneke’s Yoga Company