Meer boeken voor yoga & inspiratie

yoga boeken

Yoga kun je eindeloos bestuderen; hieronder een aantal boeken om je te helpen in je studie! Onderverdeeld in de categorieën yogahoudingen, filosofie, anatomie, voeding & inspiratie.
Veel leesplezier!

Yogahoudingen

De Yoga Dipika is het yogaboek dat ik het meest gebruik; met honderden yogahoudingen uitgebreid beschreven en de yogaseries (voor gevorderden) achterin, is dit een onmisbaar boek geworden voor mij. 

Lees meer over het boek in deze blog, en download gratis de yogaseries die ik voor je heb uitgetekend in stick-figures.

The woman’s yoga book is een fantastisch boek om te hebben! Boordevol handige tips voor yoga tijdens de menstruatie en alle mogelijke klachten die hierbij komen kijken.

Lees ook de blog over dit onderwerp of oefen een van de yogaseries uit dit boek op YouTube

The path to holistic health is een compleet boek, met uitgebreide uitleg over talloze yogahoudingen, adviezen rondom de gezondheid, de ademhaling, etc. Meer dan de Yoga Dipika is dit boek heel geschikt voor beginners. 

Iyengar yoga for motherhood heb ik zelf nooit nodig gehad, maar dit boek wordt aangeraden door al mijn (ooit zwangere) vriendinnen en mede-yogadocenten. 

Zwangerschap betekent niet dat je stopt met yoga, maar dat je anders oefent. En dit boek begeleidt je stap voor stap door je zwangerschap, en de periode erna. 

Yoga filosofie

De Yoga Sutra’s van Patanjali met uitgebreid commentaar van Taimni is een van de betere boeken over de yoga sutra’s. Geschreven in begrijpelijke taal, is dit een boek om keer op keer opnieuw te lezen, zodat de filosofie steeds beter kan bezinken.

Yoga als levenskunst is een heel toegankelijk boek voor degenen die nog niet bekend zijn met de yogafilosofie. Echt een aanrader! Ook voor degenen die al langer bezig zijn met yoga is dit een heel interessant boek. 

Mijn reis op het yogapad is de biografie van mijn leraar, Ron van der Post. Het boek is zeer inspirerend om te lezen; met een nuchtere blik en af en toe een gezonde dosis humor geeft hij je een kijkje in de wereld van yoga en spiritualiteit. 

Autobiografie van een yogi is een fascinerend boek; er is meer mogelijk in de wereld dan dat wat wij met onze zintuigen kunnen ervaren. Met dit boek ga je een magische wereld binnen, vol devotie en goddelijke inspiratie. Een heel fijn boek, dat makkelijk wegleest. 

Yoga anatomie

Functional anatomy of yoga is een heel duidelijk boek over de yoga anatomie. David Keil combineert aanwijzingen over de houdingen met informatie over het gebruik van de juiste spieren en mogelijke alignment fouten. Een heel informatief boek, dat redelijk makkelijk wegleest. 

The key muscles of yoga en the key poses of yoga zijn twee van de vele boeken van Ray Long over de yoga anatomie. Deze boeken worden beschouwd als de beste naslagwerken op het gebied van de yoga anatomie! 

Inspiratie en voeding

Yoga ON én OFF the mat, daar hoort natuurlijk ook een gezond dieet bij. Ik ben helemaal fan van dit kookboek. Vegetarian Viet Nam is volledig veganistisch, glutenvrij, en boordevol originele gerechten. Wel veel gerechten met tofu – die ik overigens nog nooit zo lekker gegeten heb (vooral de tamarinde tofu is een echte aanrader!).

Mijn verhaal is een interessante kijk in het bijzondere leven van Michelle Obama. Zelf houd ik echt van biografieën, omdat we uiteindelijk allemaal dezelfde ervaringen hebben in het leven; en te lezen hoe anderen hier mee omgaan, geeft ons nieuwe wijsheid voor ons eigen leven. 

Het presence proces is een boek waarin je leert in het nu te leven; elk hoofdstuk in dit boek brengt je dichter bij jezelf en het leven dat je zou willen, en kunnen, leven!

Als een wit zeil op de blauwe zee is een verzameling van de mooiste werken van een van de meest originele denkers van de vorige eeuw. Zijn perspectief op de werkelijkheid en spiritualiteit geeft nieuwe inzichten en leert je anders denken. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang 4x per jaar de nieuwsbrief