Alignment & Sequencing

Alignment, ofwel uitlijning in de yogahouding, is ontzettend belangrijk. Laat me je uitleggen waarom:

Heb je wel eens vastgezeten in een houding, of het gevoel gehad dat je niet verder kwam, ook al oefende je wel? Of pijn gehad tijdens of na het oefenen, zonder te weten waarom, zonder oplossing? Of, krijg je wel eens vragen van jouw studenten, waar je geen antwoord op hebt? 

Kennis over de techniek van de yogahoudingen versterkt jouw lesgeven, jouw eigen beoefening én voorkomt of geneest blessures. In het werkboek leer je de belangrijkste punten van alignment, die elke student / docent zou moeten weten!

Je leert bovendien niet alleen de alignment en techniek van de houdingen, maar ook de effecten van de houdingen, én hoe je een goede yogales in elkaar zet. 

Namen van de Asana's

Lees je wel eens een artikel over yoga, maar weet je niet direct over welke houdingen het gaat? Of loop je vast in een gesprek over yoga, omdat je niet kunt communiceren welke houding je precies bedoelt?

Dit is slechts één van de redenen om de Sanskriet namen van de houdingen (Asana’s) te leren. De Sanskriet namen kennen is namelijk niet alleen praktisch, maar geven je daarnaast ook waardevolle informatie over de eigenschappen van de houding.

Leer met behulp van de opdrachten uit dit werkboek de namen van 108 klassieke yogahoudingen, én oefen met het tekenen van de stick-figures!

Hatha Yoga Lesseries Boek

Ben je op zoek naar inspiratie om zelf thuis yoga te oefenen, of om je lessen vorm te geven? Als je graag intensieve yoga beoefent, dan is dit het boek voor jou! 

In dit handige lesseries boek vind je 62 complete yogalessen: Reguliere lessen, extra lange lessen en restoratieve lessen. Daarnaast bevat het boek maandprogramma’s, een overzicht van alle Hatha Yoga houdingen gebruikt in het boek, en een uitgebreide inleiding met uitleg en tips. 

Asana Program Lesseries E-book

Het Asana Program is de online yoga cursus van de Academy. Dit e-book bevat de 36 basislessen van dit programma. Deze lessen kun je ook los printen wanneer je de cursus volgt, maar in dit e-book heb je alle lessen compleet plus introducties van de weken. Nu kan iedereen deze fantastische lessen oefenen! 

Hamstring aanhechting blessure

Heb je wel eens pijn onderaan één of beide zitbotten? Wordt deze pijn erger door het doen van yoga, met name vooroverbuigingen? Dan kan het zijn dat je last hebt van de hamstring aanhechting blessure. 

De hamstring aanhechting blessure is een van de meest voorkomende blessures binnen de yoga. Vooral veel docenten worstelen met deze blessure, mede omdat deze zo lastig te genezen is. Om deze reden heb ik speciaal voor deze blessure een heel e-book geschreven.

Basis van de Yogafilosofie

Op het moment ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste echte boek, over de basis van de yogafilosofie. En dat zijn de yama’s natuurlijk! Geweldloosheid, waarheid, niet stelen, kuisheid en hebzuchtloosheid.. het zou een simpel werkboek moeten worden maar het is helemaal uit de hand gelopen en het wordt een boek over moraliteit, geweld, leugens, stelen, seksualiteit en de kracht van verslaving! Heb ik je interesse gewekt – schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte!

Maak kennis met de Academy

Yoga tutorials over de opbouw van de houdingen. Anatomie om de alignment van de houdingen beter te leren begrijpen. De naam en de achtergrond van de houdingen. Wat lijkt op een simpele oefening heeft toch een heel diep effect. 

In mijn gratis e-book spreidstand en spreidzit werk ik twee yogahoudingen helemaal uit. Je leert de Sanskriet namen van deze houdingen, hun alignment, hoe je de houdingen het best opbouwt en de belangrijkste anatomie.

Deze stof maakt je bovendien helemaal eigen met de bijbehorende opdrachten. Tot slot geeft het e-book je ook een yogales volledig voor de binnenbenen. 

Meer boeken?

Lees ook de blog
Yoga boeken voor inspiratie

© 2024 Lieneke’s Yoga Company