Het is niet makkelijk om een nieuwe goede gewoonte op te starten. Hetzelfde geldt ook voor het starten met yoga. Soms houd je dit een paar weken vol, soms langer, maar vaker ook ben je het binnen een paar dagen weer kwijt. Het helpt dan om een stok achter de deur te hebben, of een coach die jou regelmatig mailt en belt, om te vragen hoe het gaat.

De coaching geef ik niet zelf, maar in samenwerking met Noortje van Erp. Zij gaat jou begeleiden in jouw persoonlijke proces, en ik ondersteun haar met mijn kennis van de yoga. De Yoga Motivatie Coaching zorgt ervoor dat jij jouw persoonlijke doelen op het gebied van yoga behaalt en vasthoudt. Samen met jou creëren we draagvlak voor yoga voor de korte en lange termijn. Je ontvangt niet alleen jouw (eerste) op maat gemaakte yogaserie of weekprogramma, maar Noortje helpt jou daarnaast ook bij de implementatie van yoga in je dagelijkse leven. Het is immers heel belangrijk, dat wat je oefent, past in jouw (gezins)leven. Binnen de coaching zijn er daarnaast voldoende contactmomenten om stil te staan bij jouw persoonlijke proces (zowel op het gebied van yoga, als daarbuiten). Dit vergroot jouw zelfvertrouwen en motivatie, waardoor het volhouden van jouw yogabeoefening in de toekomst, met of zonder coach, een stuk makkelijker wordt. Met de Yoga Motivatie Coaching geef je jezelf een eerlijke kans van slagen!

bij noortje yoga coach
yoga motivatie coach

Hi, leuk je te ontmoeten ‘Bij Noortje’. Graag stel ik me even voor. Ik ben Noortje, 38 jaar oud, gelukkig getrouwd en moeder van twee zoons. Ik heb jarenlang gewerkt als Sociaal Pedagogisch hulpverlener binnen de forensische psychiatrie. Mijn opgebouwde werk- en levenservaring deel ik nu met liefde met anderen en zet ik in op een breder vlak. Binnen mijn coaching ligt mijn expertise bij een herstel/reïntegratieproces na een ingrijpende gebeurtenis in combinatie met yoga. Zelf heb ik dit mogen ervaren, na mijn SCAD.

Waar ik heel ‘klein’ met yoga begon is het uitgegroeid tot een enorme passie. Jarenlang volgde ik 1 tot 2 keer in de week een groepsles Hatha Yoga en/of Yin Yoga. Sinds 1,5 jaar ben ik volledig overgestapt op individuele yoga thuis. Heerlijk in mijn eigen vertrouwde omgeving, op mijn eigen mat en zoals ik het op dat moment wens en nodig heb. Van Lieneke heb ik een persoonlijk yogaplan mogen ontvangen, en ben ik me verder gaan ontwikkelen en bijscholen met behulp van haar lesboeken. Lieneke heeft mij daarnaast ook persoonlijk begeleid bij het integreren van yoga in mijn dagelijks leven. Dit betekent dat ik nu zelfstandig yoga kan beoefenen op een manier die bij mij past, afgestemd op wat ik nodig heb én wat haalbaar is binnen mijn gezinsleven.

Inmiddels schrijf ik mijn eigen lesseries en ben ik met Lieneke een verdere samenwerking aangegaan. Wij hebben onze krachten gebundeld, haar uitgebreide leservaring en kennis van yoga, met mijn achtergrond van het begeleiden van mensen. Dit heeft zich vertaald in 3 verschillende coachingspakketten: Start met Yoga, het Persoonlijke Yogaplan en  Gesprekscoaching. Deze pakketten staan voor maatwerk, waarbij ik de nadruk leg op de mentale en coachende kant en Lieneke mij blijvend ondersteunt op het gebied van de yoga alignment, techniek, en het bouwen van de yogaplannen.

Start met Yoga

yoga zonnegroet

Het coachingspakket ‘Start met Yoga’ is bedoeld voor precies dat, om te starten met yoga! Heb jij altijd al zelf thuis yoga willen oefenen, maar weet je niet hoe je moet beginnen, en wat je kunt oefenen? Dan is dit plan perfect voor jou. 

Persoonlijk Yogaplan

Het persoonlijke yogaplan is zowel voor beginnende yogi’s, als ervaren beoefenaars. Het yogaplan is yoga op maat: een weekprogramma yoga, afgestemd op jouw lijf, op jouw leven. Wil je graag zelfstandig thuis yoga beoefenen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen, en/of vind je het moeilijk om je motivatie vast te houden? Dan is het persoonlijke yogaplan perfect voor jou.

Gesprekscoaching

Yoga is een dynamisch en levend proces wat telkens verandert, waardoor het ook mentaal veel op kan roepen. Het kan dan ook erg fijn zijn om deze mentale kant, met behulp van een coach, aandacht te geven. 

Onze missie

bij noortje yoga coach

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om een zelfstandige yogabeoefening op te zetten. Een sterke basis is daarbij het allerbelangrijkste, waarbij je wilt aansluiten bij wat je lichaam nodig heeft. Door consequent te oefenen, op je eigen niveau, nooit boven je eigen macht, ga je niet voorbij je eigen grenzen – maar wel heel snel vooruit!

Wat zeggen anderen?

"Yoga als onderdeel van mijn dagelijks leven; hoe dan? Ik vond een uurtje in de week heerlijk en merkte dat dit mijn lijf (en zen gehalte) goed deed. Ik wilde dit graag frequenter doen, maar kon niet bedenken hoe ik dit zou inpassen met 'n baan en 2 jonge kids.
Noortje heeft me deze drempel over geholpen en ik vind mijn momentje 's ochtends nu al onmisbaar! Even 10 minuten mijn mat op, die klaar ligt naast m'n kledingkast, voordat de kids hun kamer uit komen/mogen is zooooo fijn. Op alle vlakken fijn, want naast dat mijn lijf dit nodig lijkt te hebben en mijn onderrug en heupen veel minder stijf en pijnlijk zijn, start ik de dag ook echt anders. Door het persoonlijk contact en de contactmomenten die gepland stonden, heb ik vertrouwen gekregen dat het me ging lukken, maar ervaarde ik ook de stok achter de deur. Noortje wist de doelen heel duidelijk te verwoorden, maar ook mijn vragen (zowel fysiek als op motivatie) te beantwoorden en me verder te helpen.
Een dikke 10 deze coaching!"

Laat je inspireren

motivatie voor yoga blog

Motivatie voor Yoga

Wat leuk dat jij motivatie hebt gevonden om mijn blog te lezen, want dat motiveert mij om verder te schrijven. En misschien mag ik dan ook meteen van de gelegenheid gebruik maken om je te feliciteren! Feliciteren? Ja, want je bent te allen tijde verantwoordelijk voor het..

blog yoga motivatie in de ochtend

Yoga in de Ochtend

Je kent dat gevoel vast wel: de wekker gaat (zo laat mogelijk) en dan MOET je eruit. Je hoofd gaat ‘aan’, de trein begint te rijden, de agenda van deze dag ‘staat’ en als je niet alleen bent wordt er al direct een appèl op je gedaan. Je hebt jezelf nog maar amper af kunnen..

blog de taak van een coach

De taak van een Coach

We nemen tegenwoordig nogal makkelijk en snel het woord coach of coaching in de mond, maar waar komt deze term eigenlijk vandaan? Laten we beginnen met een klein stukje geschiedenis. De term komt uit het Frans (coche). Coach is in de originele betekenis een..

De coaching op een rijtje

Start met Yoga

3+ maanden
 • Voor echte beginners, ervaring met yoga is niet nodig
 • 1 persoonlijke yogaserie voor elke dag
 • Opstarten van een dagelijkse yoga (en meditatie) beoefening
 • Yoga geeft je een groter lichaamsbewustzijn en meer zelfinzicht
 • Ontwikkel met onze hulp een gezonde discipline voor jezelf, die je makkelijk vol kunt houden
 • We gaan 4x mailen, 2x een half uur beeldbellen en 1x een uur beeldbellen
 • Onbeperkt vragen stellen via de mail

Persoonlijk Yogaplan

5+ maanden
 • Dit plan is geschikt voor beginners (min. 6 mndn ervaring), tot ver gevorderden en docenten
 • 1 yogaserie voor elke dag, 2-3 korte series en 1 lange serie voor in het weekend. Alle series zijn volledig afgestemd op wat jij nodig hebt en wat in jouw weekritme past
 • Je maakt foto's in houdingen voor persoonlijke feedback en alignment advies
 • We gaan 6x mailen, 4x een half uur beeldbellen en 1x een uur beeldbellen
 • Onbeperkt vragen stellen via de mail
 • De coaching is jouw persoonlijke stok achter de deur, zodat je het oefenen vol kunt houden - en meetbaar vooruit komt!
 • 2e fotomoment voor extra feedback en bijstellen van jouw persoonlijke series

Gesprekscoaching

1-10 maanden
 • Losse gesprekken of pakketten van 5-10 gesprekken
 • Coaching als aanvulling op de yoga, of helemaal op zichzelf staand. Alles is mogelijk!
 • Wil jij graag een exclusief momentje voor jezelf, met alle aandacht voor jou?
 • Opnieuw in je kracht komen te staan?
 • Voel je je onzeker om naar een groepsles te gaan? Of kom je vragen tegen door je yoga beoefening?
 • Alle vragen zijn welkom!

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogacompany.nl

socials

© 2020 Lieneke’s Yoga Company