Yoga werkboek

Namen van de Asana's

Heb jij ook moeite met het leren van de namen van de yoga houdingen? Je bent niet de enige! In het werkboek Namen van de Asana’s (asana betekent houding) leer je aan de hand van handige opdrachten de Sanskriet namen én het tekenen van de stick-figures.

yoga werkboek sanskriet

Het idee voor het werkboek kreeg ik tijdens het volgen van een workshop Iyengar yoga. De docente gaf een mogelijke volgorde van een yogales: “Een goede manier om je les te beginnen zou zijn: Adho Mukha Virasana, vervolgens Adho Mukha Svanasana, dan Uttanasana, weer terug naar Adho Mukha Svanasana, en vanuit daar door naar bijvoorbeeld Parsvottanasana of Trikonasana.”

Toen ik achteraf met een mede studente in gesprek raakte, gaf ze al snel aan dat ze me niet kon volgen; ze kende de namen van de houdingen niet goed. Ze had daarom ook niet veel begrepen van wat de docente had verteld. Daar wilde ik iets aan doen, want dat is natuurlijk zonde!

Het resultaat is een mooi werkboek met uitgebreide woordenlijsten, foto’s van alle houdingen, uitleg over het tekenen van de stick figures, en heel veel opdrachten om mee te oefenen. Dit werkboek maakt de Sanskriet namen leren makkelijker dan ooit. 

Download gratis voorbeeldopdrachten

Een voorproefje van het werkboek, oefen alvast een aantal namen.

Ik heb de opdrachten met veel plezier gemaakt, het is een heel fijn boek. Ik had het werkboek vooral gekocht om te oefenen met het tekenen van de stick-figures, het leren van de namen was voor mij een bonus. Nu gebruik ik het vooral om inspiratie voor houdingen mee op te doen. Het overzicht voorin is super handig!
Anne Kuijs

108 Yogahoudingen

namen van de yoga houdingen

Het werkboek geeft je eerst de 108 houdingen volledig uitgewerkt, met een foto van de houding, de stick-figure, de Sanskriet naam en de Nederlandse vertaling.

Het werkboek bestaat verder uit:

 • 3 woordenlijsten
 • Uitleg tekenen van de stick-figures
 • Foto’s van alle 108 houdingen
 • 18 uitgebreide opdrachten
 • 6 invulopdrachten
 • Extra opdrachten

Leer de Stick-Figures tekenen

yoga stick figures

Na het maken van de opdrachten ken je niet alleen de Sanskriet namen, maar kun je alle houdingen ook uittekenen in stick-figures.

Het werkboek geeft je:

 • Uitleg over het tekenen van de stick-figures
 • Foto’s om de houdingen / stick-figures te herkennen
 • Do it yourself: Ga aan de slag met het tekenen!

Na het maken van de opdrachten kun je...

Werkboek Namen van de Asana's

Leer de Sanskriet namen van de Yoga Houdingen
16
95
 • Verzending op maandag en donderdag. Het werkboek past gewoon door de brievenbus!
 • Verzendkosten NL € 2,95 / BE € 5,95

Vergroot je kennis van yoga

Leer de namen van de Yoga Houdingen

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogacompany.nl

socials

© 2020 Lieneke’s Yoga Company