Yoga werkboek

Namen van de Asana's

Wil jij de Sanskriet namen van de yogahoudingen leren? Of heb je dit al zelf geprobeerd, maar heb je moeite met het onthouden van alle namen? Je bent niet de enige! In het werkboek Namen van de Asana’s (asana betekent houding) leer ik je stap voor stap 108 Sanskriet namen van klassieke yogahoudingen.

yoga stick figures

In het werkboek oefen je ook het tekenen van de stick-figures, heel handig bij het uittekenen van yogalessen! 

yoga werkboek namen van de asana's

Leer deze belangrijke vaardigheid

Het idee voor het werkboek ontstond tijdens een workshop Iyengar yoga. Het ging over het goed opbouwen van een yogales en de docente gaf hiervoor een mogelijke volgorde: “Een goede manier om je les te beginnen zou zijn: Adho Mukha Virasana, vervolgens Adho Mukha Svanasana, dan Uttanasana, weer terug naar Adho Mukha Svanasana, en vanuit daar door naar bijvoorbeeld Parsvottanasana of Trikonasana.”

Toen ik na de workshop met een andere studente in gesprek raakte, gaf ze al snel aan dat ze me niet kon volgen; ze kende de namen van de houdingen niet goed. Ze had daarom ook niet veel begrepen van wat de docente had verteld.

Dit moment opende mijn ogen, want als zij hier last van had, kwam het vast vaker voor. Misschien zelfs ook onder mijn eigen leerlingen. En daar wilde ik iets aan doen, want dat is natuurlijk zonde!

yoga werkboek namen van de asana's

Het begon als een eenvoudig werkboek, bedoeld voor mijn studenten. Maar vanwege de blijvende interesse van studenten en docenten uit het hele land, heb ik het boek professioneel laten opmaken. 

Het resultaat is een heel mooi werkboek van hoge kwaliteit. In het werkboek vind je naast de opdrachten bovendien uitgebreide woordenlijsten, een overzicht met foto’s van alle houdingen én uitleg over het tekenen van de stick figures. Download hieronder een gratis voorbeeld van het werkboek. 

Download gratis voorbeeldopdrachten

yoga werkboek namen van de asana's

Met deze voorbeeldopdrachten krijg je een idee wat het werkboek jou te bieden heeft en oefen je direct een aantal Sanskriet namen! 

Voor studenten...

Wanneer je net begint met yoga, of voor het eerst een yoga opleiding gaat volgen, komt er behoorlijk wat op je af. Een goede basis is daarvoor essentieel. Yoga is zo breed, de houdingen alleen kun je jaren bestuderen en dan heb ik het nog niet eens over de filosofie. In de opleidingen moet er dus een keus worden gemaakt en komt lang niet alles aan bod. Zelf de touwtjes in handen nemen en de namen van de yogahoudingen leren, zodat lessen beter begrijpbaar zijn, is geen overbodige luxe.

...en docenten!

Maar de echte lessen beginnen pas als je klaar bent met de opleiding en je de stap zet om zelf yogales te gaan geven. Ineens kom je allerlei vragen tegen waar je geen antwoord op hebt en begint de studie van yoga pas echt!  

Ook wil je jouw studenten zelf ook de beste basis geven, en daar hoort kennis van de yogahoudingen en basiskennis van het Sanskriet natuurlijk ook bij. 

Leer de Stick-Figures tekenen

yoga werkboek namen van de asana's
Ik heb de opdrachten met veel plezier gemaakt, het is een heel fijn boek. Ik had het werkboek vooral gekocht om te oefenen met het tekenen van de stick-figures, het leren van de namen was voor mij een bonus. Nu gebruik ik het vooral om inspiratie voor houdingen mee op te doen. Het overzicht voorin is super handig!
Anne Kuijs
yoga stick figures

Na het maken van de opdrachten ken je niet alleen de Sanskriet namen, maar kun je alle houdingen ook uittekenen in stick-figures. In het werkboek geef ik je namelijk:

  • Uitleg over het tekenen van de stick-figures.
  • Foto’s om de houdingen en stick-figures te herkennen.
  • Heel veel gelegenheid om te oefenen, ga zelf aan de slag met het tekenen!
yoga werkboek namen van de asana's

Na het maken van de opdrachten kun je...

Bestel jouw werkboek

€ 26,95

Verzending binnen 2-4 werkdagen.
Het werkboek past gewoon door de brievenbus. 

Verzendkosten NL € 2,95 / BE € 5,95
Gratis va € 35,- (NL)

Vergroot je kennis van yoga

Leer de namen van de Yoga Houdingen

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogaacademy.nl

socials

© 2024 Lieneke’s Yoga Company