Hatha Yoga lesseries

lesseries boek vol met yoga series om thuis te oefenen én inspiratie voor het maken van eigen lessen

hatha yoga lesseries boek

Je wilt graag thuis oefenen, maar wat oefen je dan? En hoe bouw je een serie op? Oefen je elke dag hetzelfde, of wissel je af? Als je een bron van inspiratie zoekt om thuis te kunnen oefenen, of om te helpen bij het maken van jouw eigen yogalessen, zoek niet verder! 

In het hatha yoga lesseries boek vind je 62 complete yogalessen. Van heel ontspannend en restoratief, tot zeer uitdagend met gevorderde eindhoudingen. De stijl waarin ik lesgeef is redelijk intensief, dus als je wel van een beetje inspanning houdt, dan is dit boek geschikt voor jou!

Er zijn lessen voor de heupen, de schouders, twistings, balans, etc. Je kiest dus helemaal zelf waar je aan wilt werken. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen probleem, dan volg je gewoon een van de programma’s die ik heb samengesteld. 

Als jij oefent, zorg ik ervoor dat je flink vooruit gaat. Door jarenlange ervaring weet ik precies hoe ik series opbouw om maximale flexibiliteit te behalen, terwijl je tegelijkertijd werkt aan kracht en balans. Door te kiezen voor houdingen die zowel toegankelijk als intensief zijn, maak je door elke les centimeters winst. 

Geef mij jouw tijd en motivatie, dan geef ik jou de resultaten waar je altijd van gedroomd hebt!

Inhoud van het werkboek

Overzicht van de yoga houdingen

Voorin het lesseries boek vind je een compleet overzicht van honderden hatha yoga houdingen die ik heb gebruikt voor de yogalessen.

Dit overzicht heb ik verdeeld in klassieke houdingen en hun varianten. Klassieke houdingen zijn vaak erg uitdagend. Dus mocht ik deze in een serie gebruikt hebben en is deze nog te moeilijk, dan kun je kiezen voor een van de varianten van deze houding. 

Andersom kan natuurlijk ook, mocht een houding te makkelijk zijn! 

Op deze manier werk je altijd op je eigen niveau, waardoor je minder risico loopt op blessures én sneller vordert. 

De yogaseries

Er staan 62 complete yogalessen in het boek. De eerste 3 lessen zijn voorbeeldlessen, die ook op YouTube staan (zie hieronder). Op deze manier krijg je een gevoel voor mijn yogalessen en leer je hoe ik wissel tussen de individuele houdingen. 

De kern van het boek bestaat uit 37 ‘reguliere’ yogalessen, van ongeveer één uur in lengte. Dit zijn algemene lessen, maar ook lessen met thema’s: vooroverbuigingen, heupopeners, twistings, zijopeners, achteroverbuigingen, schouders en balans. De meeste van deze lessen zijn intensief, maar er zijn ook lessen waarin je alleen werkt aan flexibiliteit en ontspanning.

Restoratieve lessen kunnen niet ontbreken. Dit lesseries boek heeft er 7. In restoratieve lessen werk je aan herstel van het lichaam. Ook kun je deze oefenen wanneer je ongesteld bent, minder fit bent of meer rust nodig hebt. 

De laatste 15 lessen in het boek zijn extra lange lessen, met intermediate / gevorderde houdingen. Dit zijn zeer uitdagende yogalessen, waarmee je echt de diepte mee ingaat qua kracht en flexibiliteit. Met deze series kun je nog jaren vooruit!

Yoga kalenders

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen probleem, ook daar heb ik aan gedacht! Achterin het lesseries boek staan vier verschillende maandprogramma’s of kalenders die je kunt volgen.

Print de gratis yogalessen

In de blog Hatha Yoga Lesseries vind je de 3 voorbeeldseries uit het lesseries boek + de bijbehorende YouTube video’s.

De stijl van de lesseries

De stijl van yoga waarin ik lesgeef is een combinatie van intensieve Hatha Yoga en Iyengar Yoga (met minimaal gebruik van props). Beide vormen van yoga zijn fysiek gericht, intensief, reinigend, aardend, en geven kracht, stabiliteit, flexibiliteit en openheid aan het lichaam.

Zijn deze lessen voor iedereen? Nee. Wanneer je alleen maar ontspanning zoekt in de yoga, dan is deze vorm niet voor jou. Mijn lessen zijn heel erg ontspannend, maar dan pas als je in savasana ligt. Je breekt spanning af in de houdingen en dat ga je voelen! 

Wanneer je graag hard werkt, de diepte in gaat, niet bang bent voor een beetje spierpijn, zowel qua kracht en flexibiliteit graag wordt uitgedaagd, maar ook rust kunt nemen wanneer dat nodig is, dan is deze vorm van yoga – ongeacht je niveau – geschikt voor jou!

Bestel jouw lesseries boek

€ 20,95

Verzending binnen 2-4 werkdagen.
Het werkboek past gewoon door de brievenbus. 

Verzendkosten NL € 3,95 / BE € 6,95
Gratis va € 50,- (NL)

Ik ben Lieneke

yoga beoefenaar en schrijver

lieneke yoga

Yoga heeft vanaf het begin een magische aantrekkingskracht op mij gehad. Het heeft mijn leven veranderd op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden. Laten we het maar meteen persoonlijk maken. Dit is mijn yoga weg!

Na een lastige start in het leven met niet de makkelijkste jeugd, vond ik yoga. Al mijn pijn heb ik gebruikt als brandstof om te oefenen, oefenen en nog meer te oefenen. Yoga is nu al meer dan 18 jaar onderdeel van mijn leven. Yoga is datgene waar ik mijn 10.000 uur aan heb toegewijd. Elke ochtend start met meditatie en oefeningen. Ik heb mijn studietijd afgesloten met een master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies en onderweg heb ik honderden mensen lesgegeven en geholpen op hún yoga weg. Door middel van yogalessen, werkboeken, uitleg over techniek,  inspiratie en motivatie. En dit zal ik de rest van mijn leven blijven doen. 

Ik geloof dat een spirituele beoefening essentieel is. Jouw beoefening is de basis van waaruit je alles benadert, relaties, werk, maar ook de omgang met je eigen lichaam, voeding en je gedachten en gevoelens. Dit leer je niet in een opleiding van 200 uur. Het duurt alleen al jaren om te begrijpen wat yoga nu eigenlijk precies is. Samadhi? Wat betekent dat eigenlijk? 

Het is mijn missie om jou hierbij te helpen. Of je nu docent bent, of dat het puur gaat om jouw eigen beoefening, je bent nooit uitgeleerd als het gaat om yoga. Op dit moment biedt de academy online yogalessen en help ik je een start maken met meditatie, voor een goede basis. In mijn werkboeken leer je de Sanskriet namen van de houdingen, het uittekenen van lessen, de techniek en alignment van de houdingen en het maken van lesseries.

Neem vooral een kijkje in de academy en kom regelmatig terug voor nieuwe boeken en blogs. Want er is voor mij niets mooiers dan yoga mogen delen!