yogalessen voor thuis

Hatha Yoga Lesseries boek

Ben je op zoek naar inspiratie om zelf thuis yoga te oefenen, of om je lessen vorm te geven? Als je graag intensieve yoga beoefent, dan is dit het boek voor jou! 

In dit handige lesseries boek vind je 62 complete yogalessen: Reguliere lessen, extra lange lessen en restoratieve lessen. Daarnaast bevat het boek maandprogramma’s, een overzicht van alle Hatha Yoga houdingen gebruikt in het boek, en een uitgebreide inleiding met uitleg en tips. 

hatha yoga lesseries boek

Inhoud van het lesseries boek

In het lesseries boek vind je 62 Hatha Yoga lessen, voor beginners en intermediate beoefenaars. Er zijn 3 voorbeeldlessen (met bijbehorende online video’s), 37 reguliere lessen van ongeveer 1 uur in lengte, 7 restoratieve lessen, en 15 XL-lessen van ongeveer 1,5 tot 2 uur. De XL-lessen zijn vooral bedoeld voor intermediate beoefenaars. Aan het einde van dit lesseries boek vind je bovendien 4 maandkalenders. Uiteraard een voor beginners, een van intermediate niveau, een kalender die je zelf in kunt vullen, én een kalender waarin rekening wordt gehouden met de vrouwelijke cyclus. Het boek zou overigens niet compleet zijn zonder overzicht van alle yogahoudingen die gebruikt worden in de lesseries; dit overzicht vind je na de inleiding.

Overzicht van de yoga houdingen

In het lesseries boek vind je een compleet overzicht van alle hatha yoga houdingen gebruikt in het lesseries boek. Hier vind je de klassieke hatha yogahoudingen, en hun varianten. Is een houding in een van de series te moeilijk? Dan pas je deze simpelweg aan door een makkelijkere variant te kiezen (of andersom). 

Naast het overzicht in het boek zelf, heb ik ook een online overzicht gemaakt, met daarin korte video’s van elke houding. Op deze manier weet je precies hoe je de houdingen opbouwt. Ook vind je op deze website tutorials van enkele lastige eindhoudingen. Blijven er dan nog vragen over? Je bent altijd vrij om me te mailen!

De yogaseries

In totaal zijn er 62 complete yogaseries. Eerst 3 voorbeeldseries (met video’s), bedoeld om een indruk te krijgen van mijn manier van lesgeven. Dan volgen er 37 ‘reguliere’ yogalessen, van ongeveer één uur in lengte. Er komen meerdere thema’s aan bod: Vooroverbuigingen, heupopeners, twistings, zijopeners, achteroverbuigingen, schouders en balans. De meeste series zijn intensief, maar er zijn ook een aantal series waarin met name aandacht is voor flexibiliteit en ontspanning. De 7 restoratieve lessen zijn uiteraard bedoeld om bij te komen, en je kunt deze gebruiken tijdens de menstruatie. Tot slot de 15 xl-lessen, deze zijn vooral bedoeld voor intermediate beoefenaars. Met deze series ga je echt de diepte in!

Alle yogaseries in het boek zijn uitgewerkt in foto’s. In de inleiding staat beschreven hoe lang je elke houding ongeveer aan wilt houden.

Print de gratis Voorbeeldseries

In de blog Hatha Yoga Lesseries vind je de 3 voorbeeldseries uit het lesseries boek + de bijbehorende YouTube video’s.

Yoga kalenders

Het lesseries boek bevat ook maandprogramma’s, in de vorm van 4 yoga kalenders. Eentje voor beginners, een kalender op intermediate niveau, een kalender die rekening houdt met de menstruatiecyclus, en een lege kalender die je zelf in kunt vullen.

Wanneer je de kalenders meerdere keren wilt gebruiken (of gewoon niet graag in je boek schrijft), dan kun je ze ook downloaden en printen via de blog ‘Yoga Kalenders.’

De stijl van de lesseries

De stijl van yoga waarin ik lesgeef is een combinatie van intensieve Hatha Yoga en Iyengar Yoga (met minimaal gebruik van props). Beide vormen van yoga zijn fysiek gericht, intensief, reinigend, aardend, en geven kracht, stabiliteit, flexibiliteit en openheid aan het lichaam. Lees meer over deze stijl.

Zijn deze lessen voor iedereen? Nee, zeker niet. Wanneer je alleen maar ontspanning zoekt in de yoga, dan is deze vorm niet voor jou. Wanneer je ongeduldig bent, snel over grenzen gaat, en niet luistert naar je lichaam, dan is het blessurerisico hoog, en kun je beter gaan fitnessen. Maar wanneer je graag hard werkt, de diepte in gaat, niet bang bent voor een beetje spierpijn, zowel qua kracht en flexibiliteit graag wordt uitgedaagd, maar ook rust kunt nemen wanneer dat nodig is, dan is deze vorm van yoga – ongeacht je niveau – geschikt voor jou!

Hatha Yoga Lesseries Boek

Yogalessen om thuis te oefenen
20
95
  • Het werkboek wordt binnen 2-4 werkdagen verzonden.
  • Het lesseries boek (of boeken) past gewoon door de brievenbus.
  • Verzendkosten NL € 2,95 (gratis vanaf € 35,-)
  • Verzendkosten BE € 5,95 (gratis vanaf € 50,-)
hatha yoga lesseries boek

groei in je yoga beoefening

Met dit lesseries boek kun je dagelijks thuis zelfstandig yoga oefenen. Je groeit in flexibiliteit, kracht en balans. Intensief, ontspannend, dit boek geeft je alle positieve effecten die de yoga te bieden heeft.

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogaacademy.nl

socials

© 2024 Lieneke’s Yoga Company