12 weken online yoga

Asana Program

Het Asana Program geeft jou 12 weken lang intensieve yoga! Met meer dan 36 yogalessen voor beginners en gevorderden, is dit programma alles wat je nodig hebt om je beoefening naar een hoger niveau te tillen. Elk van de 12 weken heeft een eigen thema. Twistings, heupopeners, armbalans…  alles komt aan bod.

Naast de yogalessen heeft het programma ook habit trackers, print-outs van alle lessen, yoga tutorials en heel veel extra’s. Dit complete programma is alles wat je nodig hebt om één jaar lang zelfstandig thuis yoga te kunnen oefenen. Flexibiliteit is gegarandeerd!

Wat biedt het programma?

Het Asana Program is zo opgebouwd, dat je ook echt vooruitgaat! Elk van de 12 weken werkt naar een eindhouding toe, en heeft een eigen thema. Schouders, twistings, buikspieren, hamstrings, heupopeners, etc, alle onderdelen van de yoga komen aan bod.

In week 1 t/m 7 werken we aan de basis, en in week 8 t/m 11 bouwen we daarop voort. Week 12 is restoratieve yoga, helemaal gericht op ontspanning. 

Aan het einde van de 12 weken heb je flinke vorderingen gemaakt in elk onderdeel van de Hatha Yoga. Je bent sterker, flexibeler, en kunt je beter ontspannen. 

asana program eindhoudingen week 1 t/m 6
Deze cursus geeft je 36 yogalessen verdeeld over 12 weken. Elke week heeft een beginnersles, een intermediate les, en een korte les van 30 minuten. Bovendien heeft elke week een eigen thema en eindhouding. De eindhoudingen van week 1 t/m 6 zie je hierboven, de eindhoudingen van week 7 t/m 12 hieronder.

Wat zeggen studenten?
“Even een compliment voor de lessen, het is zo fijn om deze te doen, stap voor stap met goede uitleg en vaak op het juiste moment nog een aanwijzing. Het is net of Lieneke met een cameraatje kan zien wat nodig is. Dank je wel voor dit cadeau!”

asana program eindhoudingen week 7 t/m12

De stijl van yoga waarin ik lesgeef is een combinatie van intensieve Hatha Yoga en Iyengar Yoga (met minimaal gebruik van props). Beide vormen van yoga zijn fysiek gericht, intensief, reinigend, aardend, en geven kracht, stabiliteit, flexibiliteit en openheid aan het lichaam. Lees meer over de stijl van de lessen of, probeer het zelf en neem een gratis online proefles!


Alle lessen zijn uitgewerkt in foto series en deze kun je als pdf bestand downloaden. Handig om naast je mat te leggen tijdens het oefenen!

De series zijn ook los van de cursus te bestellen:
Asana Program Lesseries Boekje

Hou je vooruitgang bij met behulp van Habit Trackers. Zo kun je precies zien wat je elke dag hebt gedaan, en meet je het effect van de yoga op je slaap, stemming en stressniveau!

Extra video’s, houdingen tutorials, wat te doen bij blessures, etc! Ook het E-book over de hamstring blessure heb ik toegevoegd aan het programma. Lees hieronder verder voor de complete cursusinhoud.


Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen is
1.) een yogamat. En voor beginners:
2.) een yogariem en 3.) twee yogablokken.

Voor week 12 is het ook handig om een bolster in huis te hebben, maar dit is niet per se nodig. 

Waarom kiezen voor het Asana Program?

MOTIVATIE Gemotiveerd blijven om yoga te (blijven) oefenen is niet makkelijk. Daar kan een duidelijk gestructureerd programma zeker mee helpen. Ook ontvang je habit trackers, waarmee je dagelijks je voortgang bij kunt houden.

KENNIS Wat houdingen kun je oefenen, om echt te groeien in je asana beoefening? Ook dit aspect verzorg ik voor jou. Ik weet hoe je je voelt, omdat ik dezelfde weg bewandeld hebt. Ik weet daardoor precies wat je kunt doen om al je fysieke doelen te bereiken. Het enige wat jij hoeft te doen is tijd vrijmaken, en ik verzorg de rest!

BEGELEIDING Stuur al je vragen in, en ontvang altijd binnen één dag antwoord. Blessures, klachten, vragen over de houdingen, wat het ook is, ik zal je zo goed mogelijk proberen te helpen!

EXTRA’S Maak gebruik van alle extra’s:  doe de bonuslessen, leer de namen van de eindhoudingen, lees het gratis e-book over de hamstring blessure, maak gebruik van de habit trackers en lees over de yoga filosofie. Bijna wekelijks worden er nieuwe onderwerpen toegevoegd, je blijft dus leren!

Wat heeft het programma niet?

ONNODIGE UITLEG Géén onnodige uitleg in het midden van jouw yogales. En, géén lange introductie: Druk op play en begin meteen met oefenen. Hierdoor kun je ongestoord en ononderbroken oefenen. Dat is immers waar het om gaat!

Wat zeggen studenten? “Wat voor mij goed werkt is dat er een basis wordt gelegd met de focus iedere keer op een andere eindhouding. Ik leer welke spiergroepen er aan bod kunnen komen en kan er vervolgens voor kiezen een bepaalde les nog eens te herhalen om desgewenst óf aan een bepaalde houding óf aan bepaalde spiergroepen te werken. Het krijgen van professionele, kundige begeleiding (zelfs inclusief persoonlijk contact, indien nodig) in de rust en comfort van je eigen huis is een luxe uitkomst!” Lees meer beoordelingen

Programma inhoud

online yogalessen

Bonus

Hieronder de ‘Cursus Content’ waarin je de actuele inhoud van het programma kunt bekijken. Klik op de voorbeeldles om een gratis proefles te volgen!

Cursus Inhoud

Uitklappen
INTRODUCTIE
LESSERIES WEEK 1 t/m 12
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Les inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
BONUS
Wat is Yoga?
Uitbreiden
Les inhoud
0% voltooid 0/2 stappen

Wat zeggen studenten?

“Het online Asana programma van LYC zorgt er voor dat ik dus écht thuis oefen. Het programma is van hoge kwaliteit, helder en duidelijk en opbouwend opgesteld. Mooi hoe per week steeds een ander thema wordt belicht in een beginners, gevorderde en een verkorte versie, dit laatste is ideaal als je een keer wat minder tijd hebt maar toch wilt blijven oefenen. Je ‘groeit’ echt als het ware gedurende deze twaalf weken. Na de twaalf weken vind ik het zelf fijn om de thema’s door elkaar te husselen en steeds weer één te kiezen waar ik behoefte aan heb.

In de online lessen wordt je door Lieneke zeer vakkundig en nauwkeurig in de poses gesproken en je wordt ook echt gestimuleerd, ook als het wat moeilijker wordt blijf ik hierdoor – langer- in de pose.

Vooral de aandacht die Lieneke schenkt aan allerlei details wat betreft de lichaamshouding werkt heel goed bij mij, hierdoor word ik nog bewuster van mijn houding.

Maar het allerfijnste van het programma vind ik dat ik er tijdens de online sessie er helemaal ‘in zit’, het is net of Lieneke zelf les aan het geven is in real life, gewoon bij mij thuis…”

Monique KampmannnRosmalen

“Ik heb een stressvolle kantoorbaan, waarbij ik de hele dag zit en veel verantwoording draag. Persoonlijk ben ik Lieneke dan ook erg dankbaar dat ik dankzij haar lessen zowel fysiek als mentaal even helemaal op kan laden, en zij mij inspireert om yoga te blijven beoefenen.

De lessen zijn vrij intensief, maar Lieneke motiveert je om door te gaan tot het einde. Daar eenmaal aangekomen is er nog een korte rustige afsluiting, en stap je vol energie van de mat af.”

Wesley BelzerDen Bosch

“Ben zo blij met dit programma! Het fijne is, je hoeft er de deur niet voor uit. Heb ik niet zoveel zin in een intensieve les, neem ik een beginnersles, heb ik niet veel tijd maar toch wat willen doen, dan neem ik de verkorte les. Ik neem de video mee naar m’n mat, maar hoef er niet naar te kijken. De stem van Lieneke is al voldoende. Ze legt heel rustig en duidelijk de houdingen uit zodat je in de flow van de les blijft.

Kortom een echte aanrader waar je absoluut geen spijt van krijgt.”

Annet BijlsmaEngelen

“Wat betreft yoga in het algemeen in de westerse wereld, dat is er ook voor mannen als je het mij vraagt. En als je niet als (onervaren) man met 20 dames in de klas wilt staan dan is dit programma voor thuis op de buis een prima oplossing.

Verder is yoga voor alle leeftijden dus of je nu 5 bent of 85 schroom niet om eens wat nieuws te proberen. Het lespakket is veelzijdig en voor verschillende niveaus samengesteld. Uiteindelijk is het doel om de 12 eindhoudingen te kunnen uitvoeren, maar de weg er naartoe, met de vele variaties en tussen-houdingen, is alleen al de moeite waard. Je leert er je grenzen mee kennen, geduld te bewaren en te volharden om uiteindelijk de eindhouding te bereiken.

Ondertussen heb ik na veel oefenen de eindhoudingen onder de knie. Nu is dit pakket een goede basis om de opgebouwde flexibiliteit, kracht en balans op peil te houden. Ik maak hierbij ook graag gebruik van de hand-outs zodat ik in mijn eigen tempo kan oefenen.

Aangezien er in de yoga nog veel meer eindhoudingen zijn dan deze 12 hoop ik dat er nog een vervolg pakket komt, dan sta ik vooraan in de rij om het aan te schaffen.”

Joris van PoppelLiempde

Asana Program

12 weekse online yoga cursus
229
00
  • Je krijgt één jaar lang toegang tot alle yogalessen
  • Print-outs van alle yogalessen
  • Yoga Tutorials & persoonlijke ondersteuning
  • Bonusinhoud: Sanskriet, filosofie & extra lessen

groei in je yoga beoefening

1 jaar lang elke dag yoga

Werkboeken, online yogalessen,
cursussen & lesseries boeken.

info@lienekesyogacompany.nl

socials

© 2020 Lieneke’s Yoga Company