Mijn favoriete kookboeken

Yoga ON én OFF the mat, daar hoort natuurlijk ook een gezond dieet bij. In deze blog vind je een aantal van mijn favoriete kookboeken. Zelf eet ik vegetarisch, geen zuivel, maar wel eieren. Niet alle kookboeken zijn helemaal vegetarisch, maar omdat ik ze zo fijn vind, wilde ik ze toch in de lijst zetten.

Ik ben helemaal fan van dit eerste kookboek. Vegetarian Viet Nam is volledig veganistisch, glutenvrij, en boordevol originele gerechten. Wel veel gerechten met tofu – die ik overigens nog nooit zo lekker gegeten heb (vooral de tamarinde tofu is een echte aanrader!).

Rosa’s Thai Cafe heeft een speciale plek in mijn hart. Toen ik dit restaurant ontdekte in Londen, was ik meteen helemaal fan. Dit is ook echt een fantastisch kookboek, boordevol met heerlijke Thaise gerechten, maar dan zonder vissaus 🙂

De Vegabijbel was een van mijn eerste vegetarische kookboeken. De kaft is wat vrolijker geworden, maar de recepten zijn nog net zo goed. Dit is een echte ‘bijbel’, er staan zoveel recepten in, hier ben je misschien wel jaren mee zoet.

Wie is er nu geen fan van Jamie Oliver? Vooral zijn Italiaanse recepten doen het altijd goed bij mij. Met zijn VEG kookboek kook je snelle, makkelijke en heerlijke vegetarische maaltijden.

Als je Gaz Oakley nog niet kent, neem dan een kijkje op zijn YouTube kanaal, waar hij in leuke (en hele mooie) video’s zijn kookkunsten laat zien. Zijn recepten zijn iets experimenteler en verrassender dan in het gemiddelde kookboek. Dat maakt dit volledig veganistische Plants Only Kitchen kookboek een goede toevoeging van mijn verzameling. 

Gwyneth Paltrow’s kookboek Eet, Reset, Heal staat vol met echte ‘health food’ recepten. Mijn absolute favoriet is de dipsaus voor de rice rolls. Ook haar pasta’s zijn fantastisch. Niet al haar recepten zijn vegetarisch, maar wel heel gezond.