Meditatiecursus

Online cursus speciaal voor beginners die meditatie een onderdeel willen maken van hun leven

Mediteren verlicht stress, geeft meer rust, concentratie en je gaat bewuster leven. Duizenden mensen zijn je voorgegaan en je weet dat het werkt. 

Maar wanneer jij je ogen dichtdoet, voel je juist al je gedachten in een keer omhoog komen.. Na een paar minuten, komt daar die bekende pijn in je rug bij. Ook blijf je maar denken aan die deadline op werk en wat er allemaal nog moet gebeuren.. 

Je wekker gaat. Eindelijk!! Maar je voelt je niet heel veel beter. Doe je misschien iets verkeerd? Is meditatie dan toch niets voor jou?

Jawel, zeker wel! Ook jij kan de voordelen van mediteren ervaren. Het begint allemaal bij een goed begrip van wat meditatie is, een pijn-vrije zithouding, de juiste meditatietechniek voor jou en een goede discipline die je vol kunt houden.  

Hoe kun je beginnen met mediteren? Daar gaat deze cursus jou mee helpen! 

Hoe is de cursus opgebouwd?

meditatie online cursus

De meditatiecursus bestaat uit 6 lessen verspreid over 6 weken. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met meditatie maar hier graag een start mee willen maken.

Je leert wat mediteren is, welke techniek het beste bij jou past, de invloed van jouw ademhaling, een goede zithouding en tot slot hoe je een goede (ochtend)routine voor jezelf creëert. 

Meditatie kan iedereen en werkt voor iedereen, ook voor jou! Deze cursus geeft je de kennis en hulpmiddelen om een goede start te maken. 

Les 1: Introductie tot meditatie

In de eerste les leg ik je uit wat meditatie precies is en beginnen we direct met twee korte meditatieoefeningen.   

Les 2: Een goede zithouding

Om te kunnen mediteren zonder afleiding heb je een goede zithouding nodig. Deze week oefenen we eerst wat heupopers, geef ik je tips hoe je je zithouding kunt opbouwen en leer je hoe het voelt om stil te zitten.  

Les 3: Concentratietechnieken

In les 3 gaan we oefenen met verschillende concentratietechnieken. Welke past het beste bij jou? 

Les 4: De ademhaling

In les 4 leer je over de relatie tussen de gedachten en de ademhaling, en hoe je je gedachten kunt beïnvloeden en tot rust kan brengen met behulp van ademhalingsoefeningen.   

Les 5: De bodyscan

In de vijfde les introduceer ik een nieuwe mediatietechniek: de bodyscan. We gaan het lichaam doorlopen en vooral voelen

Les 6: Bouw een routine

Een dagelijkse routine is de sleutel tot de voordelen van meditatie. In deze les bespreken we discipline en hoe je het beste een routine voor jezelf kunt creëren. 

Hoe wil je oefenen?

e-book beginnen met mediteren

Het e-book is complementair aan de cursus. Hierin vind je alle lessen uitgewerkt op papier, zodat je alles rustig na kan lezen en het dieper kan bezinken. 

Het e-book bevat dus uitleg over de meditaties, maar niet de meditaties zelf, daarvoor wil je echt de cursus volgen. 

Youtube lidmaatschap

De cursus staat – samen met het Asana Program – op mijn YouTube kanaal. Voor € 4,99 per maand kun je beide cursussen volgen. 

Je kunt starten wanneer je wilt en opzeggen wanneer je wilt. Wanneer ga jij beginnen met mediteren? 

Deze cursus past bij jou, want..

Haal één keer diep adem. Sluit je ogen en probeer je gezicht te ontspannen. Voel je schouders zakken bij elke uitademing.

Niets is belangrijker dan dit moment.

Ik ben Lieneke

yoga beoefenaar en schrijver

lieneke yoga

Yoga heeft vanaf het begin een magische aantrekkingskracht op mij gehad. Het heeft mijn leven veranderd op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden. Laten we het maar meteen persoonlijk maken. Dit is mijn yoga weg!

Na een lastige start in het leven met niet de makkelijkste jeugd, vond ik yoga. Al mijn pijn heb ik gebruikt als brandstof om te oefenen, oefenen en nog meer te oefenen. Yoga is nu al meer dan 18 jaar onderdeel van mijn leven. Yoga is datgene waar ik mijn 10.000 uur aan heb toegewijd. Elke ochtend start met meditatie en oefeningen. Ik heb mijn studietijd afgesloten met een master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies en onderweg heb ik honderden mensen lesgegeven en geholpen op hún yoga weg. Door middel van yogalessen, werkboeken, uitleg over techniek,  inspiratie en motivatie. En dit zal ik de rest van mijn leven blijven doen. 

Ik geloof dat een spirituele beoefening essentieel is. Jouw beoefening is de basis van waaruit je alles benadert, relaties, werk, maar ook de omgang met je eigen lichaam, voeding en je gedachten en gevoelens. Dit leer je niet in een opleiding van 200 uur. Het duurt alleen al jaren om te begrijpen wat yoga nu eigenlijk precies is. Samadhi? Wat betekent dat eigenlijk? 

Het is mijn missie om jou hierbij te helpen. Of je nu docent bent, of dat het puur gaat om jouw eigen beoefening, je bent nooit uitgeleerd als het gaat om yoga. Op dit moment biedt de academy online yogalessen en help ik je een start maken met meditatie, voor een goede basis. In mijn werkboeken leer je de Sanskriet namen van de houdingen, het uittekenen van lessen, de techniek en alignment van de houdingen en het maken van lesseries.

Neem vooral een kijkje in de academy en kom regelmatig terug voor nieuwe boeken en blogs. Want er is voor mij niets mooiers dan yoga mogen delen!