De hamstring aanhechting blessure

een praktisch e-book met advies, uitleg en houdingen om deze lastige blessure te genezen

Heb je wel eens pijn onderaan één of beide zitbotten? Wordt deze pijn erger door het doen van yoga, met name vooroverbuigingen? Dan kan het zijn dat je last hebt van de hamstring aanhechting blessure. 

De hamstring aanhechting blessure is een van de meest voorkomende blessures binnen de yoga. Vooral veel docenten worstelen met deze blessure, mede omdat deze zo lastig te genezen is. Om deze reden heb ik speciaal voor deze blessure een heel e-book geschreven.

In dit E-book geef ik je alle informatie die je nodig hebt om deze blessure te voorkomen en te genezen. Je leert alle mogelijke oorzaken van pijn bij de zitbotten, tips om deze te voorkomen, en houdingen die je niet of juist wel wil oefenen. Het E-book sluit af met informatie over alignment en techniek van de vooroverbuigingen, zodat de blessure ook nooit meer terug komt!

hamstring blessure
yoga blessure hamstring review

“Hier heb ik wat aan! Wat een goed artikel. Het wordt nu vanuit de yogakant bekeken en niet vanuit de fysiokant. Dat is dus echt een wereld van verschil. Ik weet nu beter wat te doen, en wat vooral NIET te doen. Bedankt! Ik ben blij dat ik nu weet wat te doen! En ga met een gerust gevoel je advies opvolgen💗 Namasté🙏🏼”

yoga alignment spreidstand

In 17 pagina’s geeft het E-book je alle informatie die je nodig hebt om de blessure te voorkomen en te genezen:

  • Inleiding: Blessures in de Yoga
  • Anatomie van de Hamstrings
  • Wat is de Hamstring Aanhechting Blessure
  • De 3 oorzaken van de blessure
  • De gouden regel om de blessure te genezen
  • Houdingen die je wil vermijden
  • Houdingen die de genezing bevorderen
  • Je beoefening weer rustig opbouwen
  • Techniek en Alignment van vooroverbuigingen

E-BOOK

De Hamstring Aanhechting Blessure
5
95
  • Het E-book is direct na aanschaffen te downloaden.

Ik ben Lieneke

yoga beoefenaar en schrijver

lieneke yoga

Yoga heeft vanaf het begin een magische aantrekkingskracht op mij gehad. Het heeft mijn leven veranderd op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden. Laten we het maar meteen persoonlijk maken. Dit is mijn yoga weg!

Na een lastige start in het leven met niet de makkelijkste jeugd, vond ik yoga. Al mijn pijn heb ik gebruikt als brandstof om te oefenen, oefenen en nog meer te oefenen. Yoga is nu al meer dan 18 jaar onderdeel van mijn leven. Yoga is datgene waar ik mijn 10.000 uur aan heb toegewijd. Elke ochtend start met meditatie en oefeningen. Ik heb mijn studietijd afgesloten met een master in Interreligieuze Spiritualiteitsstudies en onderweg heb ik honderden mensen lesgegeven en geholpen op hún yoga weg. Door middel van yogalessen, werkboeken, uitleg over techniek,  inspiratie en motivatie. En dit zal ik de rest van mijn leven blijven doen. 

Ik geloof dat een spirituele beoefening essentieel is. Jouw beoefening is de basis van waaruit je alles benadert, relaties, werk, maar ook de omgang met je eigen lichaam, voeding en je gedachten en gevoelens. Dit leer je niet in een opleiding van 200 uur. Het duurt alleen al jaren om te begrijpen wat yoga nu eigenlijk precies is. Samadhi? Wat betekent dat eigenlijk? 

Het is mijn missie om jou hierbij te helpen. Of je nu docent bent, of dat het puur gaat om jouw eigen beoefening, je bent nooit uitgeleerd als het gaat om yoga. Op dit moment biedt de academy online yogalessen en help ik je een start maken met meditatie, voor een goede basis. In mijn werkboeken leer je de Sanskriet namen van de houdingen, het uittekenen van lessen, de techniek en alignment van de houdingen en het maken van lesseries.

Neem vooral een kijkje in de academy en kom regelmatig terug voor nieuwe boeken en blogs. Want er is voor mij niets mooiers dan yoga mogen delen!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet bij? neem je contact met me op?


Je hebt geen pijn in het midden van de hamstring of bij de knieën, maar echt aan een of beide zitbotten. De pijn kan uitstralen, maar komt duidelijk uit dit gebied.

De pijn gaat niet weg door te strekken of te bewegen. Alleen rust helpt (en op de juiste manier versterken). 

Je hebt mogelijk al heel lang last van deze blessure, soms wel jaren. Dit betekent niet dat je deze blessure niet kunt genezen, je moet alleen weten hoe!


Uiteraard! In het e-book leg ik de techniek uit en ook waarom de blessure ontstaat. Deze kennis kun je gebruiken om jouw lessen veiliger te maken voor jouw studenten. 

In het e-book geef ik je houdingen om tijdelijk te vermijden en om extra te oefenen, ook dit kun je natuurlijk verwerken in jouw lessen. 

Jazeker. Ik leg het principe van (veilig) vooroverbuigen uit. Dit is van toepassing op alle vooroverbuigingen, ongeacht de stijl van yoga die je oefent. 


Die komen eraan! Ik heb dit e-book als eerste gemaakt omdat deze blessure zo vaak voorkomt en zo hardnekkig is. Maar e-boeken over blessures in de lies en knieën zijn in de maak.